Atelier en Galerie

Tijdens mijn loopbaan als docent beeldende vorming en het wonen in Bruchem heb ik mij ook bezig gehouden met het maken van eigen werk. De voormalige stal  bij mijn woning was omgebouwd tot atelier en in de ruime tuin ontstond een prachtige beeldentuin waar ik naast mijn eigen werk ook dat van andere kunstenaars met regelmaat exposeerde.

Ik had echter nog een droom.

In het centrum van de mooie vestingstad Zaltbommel zocht en vond ik een pand waar ik deze droom kon realiseren. Het pand was ooit aangekocht door een ondernemer die een aantal panden aan elkaar koppelde en er een drogisterij in vestigde. Na het stoppen met zijn onderneming werden deze weer los gekoppeld.

Als basis een mooie gevel en daar achter heel veel werk. Gas, water, elektra, riolering was er niet, door de pannen zag je de wolken en als het regende stortte dat binnen langs de muren naar beneden. Geen voordeur en geen achterdeur en verder moest alles eruit.

Ik kocht het op 19 december 2017.

Het einde van dat schooljaar ging ik met pensioen. Velen verklaarden me voor gek maar na twee en een half jaar opende ik mijn galerie waarbij ik woon en mijn atelier heb.

Een prachtig pand waar ik nu mijn werk maak, kan tonen en me verder ontwikkelen.

Een nieuwe uitdaging, nieuwe kansen een ander hoofdstuk.

Ik nodig u van harte uit.

 

Het leven houdt pas op als je je ogen voor de laatste keer sluit.